Single Blog Title

This is a single blog caption
17 Apr

Cele 5 motive pentru care ar merita să vizitezi orașul Iași!

Orașul în care s-a construit primul teatru național, unde a fost fondată prima universitate din țară și locul în care Barbu Lăutaru a văzut pentru prima dată lumina zilei. Iașul rămâne un martor privilegiat al evenimentelor care au dus la crearea și dezvoltarea țării. Falnică, splendidă, iar în cea mai mare parte a anului, însorită, vechea capitală a Moldovei, așteaptă turiștii pentru a-i îmbăta cu magia și frumusețea sa. Dacă nu ai vizitat încă Iașul, iată aici 5 motive numai bune ca să-ți iei rucsacul în spate și să vii la Iași!

  1. Ai văzut poze cu o clădire mare în stil neogotic care se extinde de-a lungul unui spațiu înverzit? Cel care pe acoperiș are statui cu arcași părând a sta de strajă? Ei bine, acela e Palatul Culturii din Iași. La capătul lui, ieșenii se plimbă pe un bulevard numit Ștefan cel Mare, admirând totodată Catedrala Metropolitană sau Mânăstirea Trei Ierarhi.
  1. Pentru iubitorii de plante exotice de o frumușete rară, cât și pentru amatorii de plimbări în natură, Grădina Botanică din Iași este locul ideal unde poți să-ți ordonezi toate gândurile tale. Dacă ai și tu una din pasiunile respective, suprafața de 5 hectare și cele peste 2000 de specii de plante te așteaptă oricând ca să te răpească din folia urbană.
  1. Conform ultimelor analize, cea mai veche și frumoasă bibliotecă din lume se află, undeva în Brazilia. Dar nu te întrista ai ocazia să admiri cea de-a doua frumusețe din lume, Biblioteca Universității Tehnice chiar la Iași. În această bibliotecă, pur și simplu pierzi noțiunea timpului, iar atmosfera și stilul ei constructiv, te poartă înapoi în vreme cu cel puțin un secol.
  1. Nu cumva să părăsești Iașul fără a face o plimbare în cel mai vechi parc din Iași, Copou. Parc etern legat de marele Mihai Eminescu. Teiul sub care, adesea poetul găsea inspirație, astfel stă și astăzi neclintit, sub privirile a miilor de oameni ce trec prin fața lui, oprindu-se și admirându-l.
  1. Pentru că liniștea și confortul tău sunt importante, pe locul cinci îți prezentăm Bicycle Hostel. În Bicycle Hostel, predomină o atmosferă prietenoasă, grație căreia sejurul la Iași devine mult mai plăcut. Având în vedere standardele înalte de calitate, curățenia și prețul accesibil, Bicycle Hostel îți oferă o experiență unică și de neuitat în cele 22 de locuri disponibile, împărțite în 7 camere spațioase. Datorită amplasării într-o zonă semi-centrală, poți ajungi la recomadările de mai sus, atunci când îți vei zice „Iași, vin!”. În plus, pentru o zi plină de energie și gust, la noi, poți savura ceaiul sau cafeaua de dimineață, gratis .

Ce spui, călătorule, care e primul obiectiv turistic pe care îți doresti să-l explorezi?

Leave a Reply